NDF’s Landsråd er i gang

Landsråd ble åpnet av Hanne Kvitvær.  21 av 25 døveforeningene er samlet til Værnes med totalt 62 deltakere.

På fredag orienterte Tore Aas-Hanssen, underdirektør av kulturdepartementet oss status pr. i dag ang. tegnspråk-loven og om teksting/tolking av TV-programmer.

I diskusjon rundt medlemskap med FFO eller å flytte til andre organisasjoner, presenterte Margaret Sandøy Ramberg (FFO) og Åge Nigardsøy (SAFO) sine organisasjoner og de har veldig mye felles. FFO er en mye større organisasjon i forhold til SAFO. Det blir vedtatt hvem vi ønsker å knytte oss til for å få en sterk støtte av andre når det gjelder politiske ting.

Hanne B. Kvitvær åpnet lørdag med å forelese om døveforening i fremtiden. Det var gruppearbeid som jobbet med dette temaet.

Før middag på Stokke gård om kvelden, diskuterte vi om medlemskap og forbundskontingent. Det blir mulig flere ulike typer kontingenter, bl.a pensjonister, at det skal gå pr hode og ikke pr ektefelle. Et utvalg skal undersøke og legge frem sitt forslag til neste år på Molde.

VDF’s leder har tatt opp et spørsmål om hvordan andre praktisere pris for fester og lokal-leie for medlemmer innenfor VDF og andre NDF’s medlemmer. Det viser at det er noe forskjellig pris angående lokal-leie. Ved fester o.l. er det lik pris for alle, men at VDF’s medlemmer får «pengestøtte» fra fylke. Lederen skal ta dette opp med hovedstyret og Skogstuakomiteen.

På den siste dag ble det tatt opp ulike saker, som Døves Dag og foreningsfond-egenandel. Det ble også tatt opp diskusjon rundt tegnspråkloven.